Itse rakennetut leikkimökit

Page
Menu
News
Olet täällä:   Etusivu > Leikkimökkikuvat

Leikkimökkikuvat


Olen lähetellyt leikkimökin teko-ohjeen linkkiä vuosikausia sadoille pyytäjille, samalla vähän vihjaillut, että valmiista mökistä olisi kuva kiva yllätys. Aikani kun vihjailin, niin sain ensimmäisen kuvan valmiista mökistä 25.7.09 Kokkolasta Matildan leikkimökistä, josta kirjoitinkin pienen jutun. Kuvien kertymisvauhti ei ainakaan vielä ole päätäni pyörälle saanut, mutta hyvä alku on tullut.
Laitan kuvia tähän matkukuus.com osoitteeseen kun tuo matkukuus.fi osoitteen palvelintila on niin vähissä, eikä sitä tunnu lisää sovinnolla heruvan.

Matku Kuus Oy:n  omia kuvia saatte käyttää ihan vapaasti, jos ei kuvassa tai teksteissä ole asiaa erikseen kielletty. Alapuolella olevat kuvat on mökkien omistajien lähettämiä, itse tekemistään tai teettämistään mökeistä. Kuvia voi mielestäni käyttää omassa mökin suunnittelussa apuna ja mallina, EI levitellä kuvia netissä vaan käytetään mieluummin linkkiä. Kuvan tekijänoikeuden omistaja voi pyytää poistamaan kuvan halutessaan. Kuvien julkaisuun olen kysynyt luvan.

12.6.2010
T-jussi


 

Tässä videomuodossa olevissa kuvissa, on lähes kaikki kuvat jotka olen saanut perheiden leikkimökkirakennelmista 26.9.2015 saakka. Kuvat joissa oli henkilöt selvästi tunnistettavissa, jätin pois. Alapuolelle olen valikoinut vaan osan kuvista.

 

 

 

 

Emman mökki Lopella 24.2.2010

Tässä meidän versio leikkimökistä. Meidän mökki tuli maksamaan sisustustöineen noin 400€. Puutavara tuli omasta metsästä. Onnistui ihan harrastelijarakentajalta.
 

 

 
 

Aapon mökki Kouvola 4.6.2010

Mietittiin kustannuksia ja työtunteja, oli vähän vaikea arvioida, meillä oli ulkovuoripaneelit valmiina sekä suurinosa puutavarasta oli omasta takaa, rahaa meni varmaan noin tonnin verran. Mietittiin että noin 1500e olisi ehkä mennyt jos kaikki olisi kaupasta ostettu. Työtunteja on mennyt suurinpiirtein 100h.


Jaden leikkimökki Keravalla. 1.7.2010

Kiitoksia leikkimökin piirrustuksista, jotka lähetit keväällä. (2010) Nyt alkaa mökki näyttämään pikkuhiljaa valmiilta.
Piirrustuksia on hieman muokattu, mutta kuvista kyllä huomaa mistä on lähdetty.

Tekotunteja en ole laskenut, kun mökkiä on tehty silloin kun on ollut aikaa ja kiinnostusta.
Hintaa tuli noin 2000 euroa, ehkä karvan yli. Ihan joka tarviketarjouksen perässä ei tullut juostua.

Mökin kuistin ulkovalot syttyy pihavalojen kanssa yhtä aikaa ja sisävalot on rakennettu toimimaan 12 Voltin jännitteellä auton akun avulla, joka on kuistin alla piilossa (lapsiturvallisempi jännite).
Kaikki ikkunat on myös aukeavia.

Terveisin Marko
Kyllä hienoja on mökit ei voi muuta todeta.

Tuossa kun Marko kirjoittaa noista valoista ja leikkimökin sähköstä, niin tosiaan ei välttämättä kannata käyttää normaalia valovirtaa 220 voltin jännitettä jos johdot on esim. pinta asennuksena tai ohuen seinälevyn alla. Koskaan ei tiedä mitä lapsille tulee mieleen voivat vaikka asentaa itse taulua seinään ja hakata naulan säköjohtoon.

Erittäin hyvä vaihtoehto on, että käytetään ns. alennettua jännitettä leikkimökin valosäköissä 12 tai 24 voltin valaisimia löytyy yllin kyllin. Muuntaja voi olla vaikka asuintalon varastossa, silloin leikkimökille menevä johtokin on jo vaaraton jos lapsukaiset "maansiirtotöiden" yhteydessä sattuvat sen löytämään tai kallio estää johdon kaivamisen riittävän syvälle maahan. Koirankoppien lämmityksissä olen itse käyttänyt kattolämmitysvastusta joka on 24 volttinen. Sähköliikkeistä saa turvallisia muuntajia.

HUOMAA ! Leikkimökin lämmittäminen vierasmajakäytössä vaatii sitten jo oiken sähkön (220 v) Tämän asian ollessa itselle täysin vieras, niin ihan perus sähkömies osaa kertoa mitä tarkoitan ja mistä on kysymys.

2.7.2010
T-jussi
????? leikkimökki Oulainen 6.8.2010

Keväällä "matildan leikkimökki" kuvat nähtyäni kysyin sinulta piirrustuksia jotka lähetit välittömästi minulle ja aloittelin leikkimökin tekoa. Aikaa meni reilu kuukausi oman työn ja lapsenhoidon lomassa. Maksaan tuli reilu 2500 euroa. Ikkunat on ainut mitkä ostin valmiina ja ne maksoi 420 euroa. Mökki on tehty täysin sinun antamilla mitoilla. Parvi on 2/3 mökin kokoinen ja keskeltä noin metrin korkuinen, yllättävän tilava: aikuinen ja 2 lasta mahtui hyvin yön nukkumaan.
Maalaminen tämänkokoisessa kämpässä ei ole mikään pikkujuttu. Ne kannattaa tehdä ehdottomasti rakentamisen yhteydessä. Todella aikaa vievää kaikki 2 kertaan: paneelit ulkoa ja sisältä, lattia, parven lattia, ikkunapielet...
En ole timpuri eli täysin harraste pohjalta.
Liitekuvia saa käyttää.

-Jarkko-
 Huvikumpu Kokemäeltä 12.8.2010
Heippa!

Vuosi sitten sain sinulta leikkimökin kuvat ja teko-ohjeet. Laitan sinulle nyt takaisin kuvia valmiista mökistä.

Mökin seinärungot tehtiin elementeistä ja pystytettiin paikan päällä, jossa naputeltiin katto, lattiat ja viimeisteltiin seinät. Omia ideoita on käytetty eri vaiheissa ja lopputulokseen olemme enemmän kuin tyytyväisiä, kuten myös leikkimökin käyttäjät :D

Täysipäiväisenä (10h/pvä) mökin teko otti kuukauden päivät.

Kiitokset vielä ohjeista ja mukavaa kesän jatkoa!

T: Leena


?????? Keski-pohjanmaa 14.8.2010

Terve

Tässä on yksi sovellus leikkimökistä. Mökissä on kolme avattavaa ikkunaa ja ovi-ikkuna. Ajanpuutteen vuoksi sisustuson vielä kesken vain matto lattiassa.

Seppo
Keski- pohjanmaalta
 

 

 

 

 

 

 

Aamun mökki Ylistaro 16.8.2010

Kiitos, kun taannoin lähetit meille ohjeet. Pienten sävellysten kanssa aikaan on saatu IHAN HUIPPU talo ja mikä parasta huippu leikit Aamulla 2 v., Hugolla 4 v., ja Onnilla 7 v ! Mökissä on oltu jo yötäkin!  Loppusummaa ei olla vielä laskettu, mutta kyllä aikalailla euroja kului...
 
Terv. Annina /Ylistaro
 
 

Kumpulan perinneleikkimökki 8.10.2010

Kumpulan perinneleikkimökki Kanta-Hämeessä. Mökki tehtiin alkuperäisiä piirrustuksia mukaillen. Laudoitus käännettiin mallina olleen torpan mukaisesti pystyyn ja ikkunat tehtiin sopusuhtaisista vanhoista ikkunoista, kuten mökin ovikin. Maaliksi laitettiin punamulta ja valkoinen öljymaali. Päätyyn laitettiin mallina olleen talon mukaisesti yläikkunan josta valoa saadaan rakennettavaan yläkertaan. Ulkokaiteet vielä mökistä puuttuu, mutta rakentaminen jatkuu keväällä. Hintaa mökille en vielä laskenut tarkkaan, mutta hieman kierrätysmateriaaleja ja puutavaraa tarkasti käyttäen mökkiin kului ilman sisustusta noin 1200 €. 

Kaislan ja Konstan kakkosasunto Alajärvi 8.12.2010
 
Hei 
Tuossa kevään korvalla kyselin sinulta leikkimökkiä ja saimme ohjeet. Niinpä joutui isäntä hommiin ja värkkäsi "pienoismallin" meidän tuvastamme.
 
Tässä meidän mökkimallia - oli näemmä kertynyt albumia muiltakin rakentajilta. 
 
Ovi on tilattu nettiosoitteesta ovikauppa.com. Käytännössä myyjä teetti mittojen mukaan paikallisella puusepällä Karstulassa. Hinta oli noudettuna 190 eur, ovi eristämätön. 
Mainostettakoon myös sekä talossa että leikkimökissä olevia huoltovapaita kaiteita. Alumiiniprofiilista työstettyjä ja maalattuja.
 
t: Mrv

Huomatkaa takaseinällä kaksi ikkunaa, sopii hyvin ja tuo valoa sisään.

Peltikatosta olen kirjoittanut Matildan mökin yhteydessä.

Usein oven tekeminen herättää kysymyksen. Ovi ei ole mikään mahdoton leikkimökkiin itse tehdä. Yleisin vika itsetehdyissä ovissa on sen ristimitassa pysyminen, sekä liian pienet käyntivälit varsinkin alareuna jos ei käytetä kynnystä. Ilman kosteuden vaihteluissa ovi "elää" jatkuvasti. Kuinka monessa leikkimökissä ovi ottaa terassin lattiaan kiinni kun routa on hiukan nostanut terassia.
Hyvän oven teettäminen maksaa noin parisataa euroa. Kannattaa vielä mainita, että ovi tulee leikkimökkiin, niin jättävät riittävät käyntivälit oven ja karmin väliin. Ovi on leikkimökissä toisinaan koetuksella, kun molemmissa kahvoissa roikutaan yhtäaikaa.

T-jussi
Pikku-Kaistila Paimio 8.12.2010

Hei,

Pihallamme seisoo uljaana leikkimökki, Pikku-Kaistila, lastemme isoisoäidin talon mallin mukaan maalattuna ja nimettynä. Siellä leikkivät mielellään kaikki lapsemme kuin myös kaveritkin. Ensi kesään jäi vielä kaiteiden teko. Suuri kiitos piirustuksista, joka teki lastemme unelmamökin mahdolliseksi. Nyt mökissä tuikkivat jo jouluvalot ja kenties tontutkin siellä majailee...

Oikein tunnelmallsita Joulua! 
Terveisin Paimiosta, Leena
 

12.6.2011

Hei ja kiitos leikkimökin piirustuksista.

Lähetit meille piirustukset runsas vuosi sitten. Sukulaismies sai mökin valmiiksi loppusyksystä, joten mökki on vasta nyt käytössä. Se on todellakin kerännyt ihailijoita - jopa täysin vieraat ihmiset ajavat pihalle kuvaamaan sitä. Asumme nimittäin vilkkaasti liikennöidyn tien varrella, ja mökin sijainti on varsin näkyvä. Mökistä piti tulla keltamultamaalilla maalattu kuten kunnostamisen kohteena oleva tilan vanha päärakennuskin on, mutta koska leikkimökki tehtiin 5-vuotiaalle Martalle, oli ulkoseinämaalin väri melkeinpä ennalta arvattavissa. Kattotiilet tosin ovat samanlaiset kuin asuinrakennuksessakin. Hyvää kesää!
Terv. Henna P.


24.7.2011

Tervehdys!

Suuri kiitos hyvistä leikkimökin ohjeista. Nyt meillä on varmasti kylän hienoin mökki. Jouduimme pienentämään mökkiä ja hieman muuttamaan muutenkin mittasuhteita, mutta muuten teimme ohjeittesi mukaan. Materiaaleiksi valitsimme sahapintaiset laudat, jotka tulivat ohjeessa olevia hieman halvemmiksi. Leikkimökin tekemiseen meni todella paljon aikaa eli yksi kokonainen kesäloma. Lyhennetyn mökin hinnaksi tuli noin 1500 euroa vaikka kaikki tehtiin itse eikä sisustaa paneloitu. Seuraavaksi rakennamme mökkiin parven ja viimeistelemme kuistin.

T. Emmi
Hausjärvi

21.8.2011

Heippa!

Kysyin mökin rakennusohjeita sinulta kesäkuussa 2010. Mökkiä päästiin tekemään vasta tänä kesänä ja tässä olisi muutama kuva meidän aikaansaannoksesta (kuvia saat vapaasti käyttää).


Mökki tehtiin 3-vuotiaalle prinsessalle Säkylään. Ohjetta muokkasimme hiukan suuremmaksi ajatuksena, että mökki muuttuu ehkä joskus meidän aikuisten huvimajaksi.

Mökin koko on 3,5m x 2,5m + koko mökin leveydellä oleva 1,3metrinen terassi. Kaikki tehtiin alusta asti itse ja mökki nakerreltiin pitkästä tavarasta paikanpäällä ihan harraste pohjalta ja ilman mitään "erikoistyökaluja". Rakentaminen oli todella aikaa vievää puuhaa ja meillä rakentaminen aloitettiin toukokuun alussa ja valmiiksi saatiin elokuun puolessavälissä. Mökkiä tehtiin toukokuussa pidempiäkin päiviä ja sen jälkeen loppukesänä aina kun aikaa vaan riitti. Mökkiin vedettiin maakaapelin avulla sähköt, joka on kytketty ulkovaraston pistokkeeseen josta sähköt saadaan kytkettyä kokonaankin pois. Rakennusmateriaalina käytettiin pääosin II-laatuista puutavaraa ja kaikki rakennusmateriaalit ja tarvikkeet ostettiin, mitään ei ollut valmiina. Kaikkinensa meidän mökki tuli maksamaan n. 3000 €. Suuret kiitokset ohjeesta! Mökki on kovassa käytössä ja yötäkin ollaan siellä jo oltu.

Kesäisin terveisin
Marianne
Säkylä


Mökin rakentaminen on todellakin aikaa vaativaa puuhaa, varsinkin kun sen tekee ihan viimeisen päälle. Maalaus ja muu viimeistely on suuri osa rakentamista. Vaikka itse rakensin mökkejä muutamassa päivässä, pitää ottaa huomioon se että tein mökit puuvalmiiksi. Mökin tilaajalle jäi maalaus, sisätyöt ja ym.. aikaa vievä varustelu.

Olenkin usein näille jotka vähättelevät leikkimökin rakentamista sanonut, että rakentakaa ensin ja vähätelkää vasta sen jälkeen kun on kuukausi seonnut eikä mökki ole vielä puolivälissä. Jokainen joka saa leikkimökin valmiiksi, kannattaa pitää sitä saavutuksena. Selittäjiä täällä kauniissa Suomenmaassa riittää, tekijöistä on huutava pula.

Näin se asia vaan on.

21.8.2011
T-jussi
 20.9.2011

Terve,
 
Piirrustukset tuli pyydettyä viime jo kesänä, mutta rakennustöihin päästiin vasta tänä kesänä. Rakennettua tuli koko kesä, aina sen mukaan mitä ehti, ilman suurempaa paniikkia. Ulkovuorilaudoitus, kaiteet ym. on pyritty tekemään samaan tyyliin kun talossakin. Oveen tuli teetettyä runko jonka sitten paneloin ja lasitin, muuten kaikki on omaa käsialaa. Rahaa on mennyt tähän mennessä reilu 1300 euroa. Osa materiaaleista löytyi kotoa, mutta suurimman osan joutui ostamaan.
 
Pasi


22.9.2011 Lotan leikkimökki

Hei
Lähetit leikkimökinteko-ohjeet huhtikuun lopussa. Kesäkuun alussa aloittelin tekemisen, ajattelin että parin viikon illat kuluu ennenkuin mökki on valmis. Kului kolme ja puoli kuukautta.
 
Liitteenä muutama kuva valmiista mökistä (saa käyttää vapaasti). Lähetän lisää sisustetusta mökistä, kunhan leikit alkavat ensi kesänä.
 
Suunnitelmissa on vielä tehdä parvi/yläkerta ja laittaa sadevesirännit. Kustannukset olivat noin 2500€ ja työtunteja hatusta vetäen 200.
 
Kiitän ohjeista . 
-Jukka2012 saatuja kuvia28.2.2012 Annin leikkimökki
Hei,
Kiitos leikkimökin teko-ohjeista, lähetän ohessa muutaman kuvan Annin mökistä Inkoossa, jonka isi ja pappa rakensivat tytölle viime syksynä. Loppusumma taisi alkaa kakkosella ja kyllä siihen muutama työtunti kului, eritoten äidin haluama ruotsalainen savitiilikatto aiheutti rakentajille hieman harmaita hiuksia, mutta lopputulokseen olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Jätimme ylös varauksen parvelle, josko se sinne sitten lisätään kun käyttäjä hieman kasvaa. Ensi kesän mehukestejä odotellessa!

Ystävällisin terveisin,
Hanna14.4.2012 Emman leikkimökki Kitee
Moi!

Kiitokset ohjeista, jotka saimme jo keväällä 2010! Emman leikkimökki valmistui ulkoa syksyllä 2010, sisämaalaukset ja sisustushommat jätimme suosiolla seuraavaan kevääseen. Leikkimökki saatiin siis täysin valmiiksi viime kesänä. Sisustushommaa riittää tulevallekin kesälle ; )

Mökki on aika tarkalleen ohjeitten mukainen. Mökissä on sekä sisä- että ulkovalo ja aukeavat sivuikkunat. Parvea ei rakennettu nyt, mutta se voidaan tehdä myöhemmin, jos tulee tarvetta.

Projektiin meni reilusti yli kuukausi aikaa, jos työtunteja lähtee laskemaan. Mökki tuli kaiken kaikkiaan maksamaan vähän alle 1500 euroa, vaikka osa puutavarasta löytyikin kotoa.

T: Leena1.6.2012 Haukipudas

Hei,

Kiitos hyvistä ohjeista. Tässä kuvia viime keväänä, 2011 tehdystä mökistä. Mökki Haukiputaalla.

t Kari
 
 
  5.8.2012 Ronjan ja Ramonan mökki Evijärvi
Terve,
 
Ronjan ja Ramonan mökki valmistui 3 viikossa, tässä loman aikana. Sisätilat ovat paneloitu ja puunvärisenä. Hintaa kertyi n.1300€.
 
Rakensin elementit valmiiksi sisältä ja päältä. Pystytin elementit hallin sisällä ja tein katon valmiiksi. Myös maalaus oli nätti suorittaa myös hallin sisällä, koska sateet vaivasivat koko kesän. Valmiin mökin nostin valmiille pohjalle pyöräkuormaajalla. Ohjeet olivat hyvät ja ne nopeuttivat tekoa, koska ei tarvinnut suunnitella koko projektia alusta loppuun.
 
Kiitos vielä ohjeista.
 
T:jyrki 
 
Evijärvi
  
 
 
 
12.8.2012 Seinäjoki
 
Hei 
 
Urakka viimeinkin valmis!
 
Ohessa liitteenä valokuvia rakentamastamme leikkimökistä. Lähetit meille piirrustukset, jonka mittasuhteita pienensimme kymmenellä prosentilla ja teimme muutamia pieniä muutoksia. Mieheni rakensi, minä vastasin 5-vuotiaan tyttäreni kanssa maalauksesta ja sisustuksesta, joka on tyttäreni toiveiden mukaisesti vaaleanpuna/pinkkivoittoinen. Ulkomaali on samaa kuin talossamme. Myös terassi tehtiin materiaaleista, jotka noudattavat talon terassin kanssa samaa linjaa. 
 
Kiitos vielä piirrustuksista!
 
Terveisin
Marianne 
Halkosaari, Seinäjoki
  
 
 
 
 
20.8.2012 Helmin leikkimökki Hämeenlinna
Hei
 
Kiitos leikkimökin rakennusohjeista.
 
Lähetit kuvat 2011 kesällä ja syksyllä rakennusprojekti sai alkunsa.
 
Helmin mökki valmistui tänäkesänä (2012) ja muutama yökin on jo siellä vietetty. Leikkijöitä on riittänyt ihan ruuhkaksi asti, mutta kyllähän kivassa mökissä leikit hyvin sujuukin. Leikkimökkiin on laitettu led-valot pimeneviä iltoja varten. Tämä on ollut koko perheen yhteinen pienempi rakennusurakka talon rakentamisen jälkeen ja mm. kuistin kaiteet, ikkunan ympäryslaudat, katto ja väri on samanlainen kuin päärakennuksessa. 
 
Mökki on lisäksi lämpöeristetty, joten leikit jatkuvat myöhäiseen syksyyn.
 
Naapuriinkin on rakenteilla samanlainen mökki, että sieltäkin on tulossa kuvia tulevaisuudessa. Mukavaa alkavaa syksyä täältä leikkimökin kulmilta toivottaa Kuosmasen perhe.
  
 
 
 
 
 
9.9.2012
Camillan ja Ellenin leikkimökki Veikkolassa
 
Moi,
Sain leikkimökin ohjeet huhtikuussa ja kesä meni pikkuhiljaa rakennellessa, mutta nyt alkaa olla lasten leikkimökki valmis. Lapset ovat mökissä viihtyneet todella hyvin. Kiitos vielä piirustuksista!

T. Erkko
 
 
 
 
 
29.9.2012
Villa Vivian
 
Kiitos ohjeesta, teimme mökin viime vuonna parviversiona ja ai että se on ollut kovassa käytössä 5,10, 13 vuotiaille lapsillamme ja itsekin on tullut majoituttua kivassa mökissä. Luvatkin saimme jumppauksen jälkeen kaupungilta... 
 
Mika ja Virve
Lahti
  
 
 
3.10.2012 Vantaa
Moi,
 
melkein unohtui tämä kuvan ja tietojen lähettäminen.
 
Tee-se-itse mieheltä tuohon meni reilu viikko, riippuen tietenkin viimeistelynäpertämisestä.
Kustannukset hiukan yllättivät, perusmökkiin rahaa paloi n. xxxxx EUR (en laskenut ihan tarkkaan, kun suunnitelmat laajenivat jo alkuvaiheessa. mm. isompi terassi ja siihen kaiteet).
Ikkuna lasit (laminoitu 4+4) olivat n. xxxx EUR
 
Jonkin verran säästöä syntyi kun käytti höylätyn sijasta hienosahattua/mitallistettua runkopuuta.
 
Puutavara on K-Raudasta, joskin hiukan alennusta sain. Metri hinnoissa ei suurta heittoa ollut Bauhaus:n hintoihin.
 
Kuvan voit julkaista sivustolla. Hintatiedot mielellään vain kyselijöille.
 
Toni
Vantaa
 2013 Saatuja kuvia

 
 
 
13.4.2013
 
Kaksi ja puoli vuotta sitten kesällä iski leikkimökkikuume. Aloimme netistä hakea leikkimökin mallia ja heti aluksi päätimme, et leikkimökistä ei tehdä ihan perus sellaista. Löysimme tämän Matilda leikkimökin mallin ja ihastuimme heti. Aloimme pikkuhiljaa mökkiä rakentamaan, mut ensimmäisenä kesänä tuli heti tauko, kun meidän pieni keskosvauva syntyi. Rakentaminen siirtyi seuraavaan kevääseen ja kesään. Leikkimökki on kuin pieni koti, josta puuttuu vain lämmitys.
 
Suuret kiitokset siitä, että saimme nopeasti piirustukset ja leikkimökistä tuli täydellinen ja lapset ovat onnellisia, kun saavat leikkiä naapurin lasten kanssa rauhassa omassa "valtakunnassaan :) 
 
 
Veeran mökki 8.10.2013
 
Moi 
Kiitos ohjeista ja ennen kaikkea inspiraatiosta. Aloin viime vuonna katselemaan leikkimökin malleja ja törmäsin matildan leikkimökkiin mistä sain inspiraation. Mökin rakentamisen aloitin viime kesänä ohjeita hieman soveltaen (mökki on noin 3x3m terassi mukaan lukien) ja nyt 2013 kesällä se valmistui leikkikuntoon.
 
Mökissä on yritetty käyttää mahdollisimman paljon samoja elementtejä kuin talossakin, esim. kattokulma on sama, samanlainen laudoitus ym. Mökki on myös eristetty ja leikki mökissä jatkuu läpivuoden. Eristämisen takia mökissä on joutunut ottamaan huomioon ilmanvaihtumisen sisällä ja rakenteissa. Mökissä on myös lämmitys, sähköt, netti, tv, eli se on pienoiskoti jääkaappeineen, kotiteattereineen ym :) Parvella mahtuu hyvin nukkumaan kaksi lasta ja tämä onkin tullut testattua jo muutamaan otteeseen, mahtuupa mökissä nukkumaan 3 täysi kasvuistakin, 1 parvella ja 2 ulosvedettävällä sängyllä. Aikaa mökin rakentamiseen on mennyt amatööriltä arviolta 150-200h. Ylimääräistä aikaa on kulunut siihen kun on yrittänyt säästää ja käyttää hyödyksi kaikkea talon ylijäämä rakennustarpeita. Rahaa on kuitenkin mennyt noin 3te, ehkä enemmänkin. Vielä ensi kesäksi jäi ikkunoiden rimat ja räystäspellit, "pihatyöt" ym mutta niiden puute ei leikkiä haittaa :)
 
Tsemppiä kaikille mökin rakentamiseen.

Terv,
Tomi
Porvoo
 2014 Saatuja kuvia
 
 
 
 
20.1.2014 Pöytyä
Hei!
 
Talvella sain autotallissa tehtyä lähes valmiiksi, kesällä siirrettiin alkuperäiselle paikalle ja viimeisteltiin. Kova työ, mutta lapset ja emäntä tyytyväisiä. Sisältä jätin pelkistetyksi ja odottamaan lisä- inspiraatioita. Tuhannet kiitokset ohjeista, joita ilman ei olisi inhimillisen näköistä mökkiä minun taidoilla syntynyt. Ohessa muutama kuva tuotoksesta.
 
 
Terv. Antti
  
26.2.2014 Rovaniemi
Moi!
 
Jokunen vuosi sitten pyysin sinulta ohjeet leikkimökkiin, loppujen lopuksi se saatiin rakennettua ja tykätty on.
 
mika
  
 
7.3.2014 Hyvinkää
 
Tämän mökin tekovaiheista on hyvä juttu TÄSSÄ
 
  
 
 
24.4.2014 Kellokoski
 
Tässä ois kuva Taran ja Teon leikkimökistä Kellokoskelta. Aikaa tämänkin kopperon kasaamiseen sai kulumaan ihan kohtuullisesti (koko kesäloma). Kustannukset jossain n.1000e-1500e luokkaa. Suuri osa puutavarasta löytyi omista nurkista, joka alensi kustannuksia.
Mökissä on sähköt ja parvi, valaistuksena pari led-valosarjaa upotettuna rakenteisiin. Samalla vaivalla olisi tehnyt kyllä isommankin mökin, mutta varmasti tästäkin on iloa pitkäksi aikaa.
 
T: Tero
 

 
 
 
 
30.5.2014 Kokkola
Moi,
Lähetit meille leikkimökin piirustukset syksyllä 2013 ja mökin rakentaminen aloitettiin vapun tienoilla 2014. Ohjeet olivat hyvät joten alkuun pääsi nopeasti. Kuukauden päivät ja n. 2500 euroa sen rakentamiseen meni mutta kyllä se mielestämme kannatti. Mökki tulee kahden pikkuneidin käyttöön kuten väreistä voi arvata.
Kiitokset vielä loistavista piirustuksista!
 
ps. valmiiden mökkien kuvista oli paljon hyötyä.
 
Terveisin Anu ja Marko
 
Kokkolassa 30.5.2014
  
 
 
 
 
 
Lotan ja Alexin mökki.
9.7.2014 Humppila
Hei!

Lähetit minulle jokunen vuosi sitten ohjeet leikkimökkiä varten, kiittelen vielä ohjeista kuvien kera! Mökkiä on tehty hartaasti ikuisuusprojektina, mutta viimein alkaa olla (lähes) valmista :) Kustannuksista on vaikea sanoa mitään muuta kuin että onhan niitä euroja kulunut :)  Itse ollaan mökkiä väkerretty ja välillä on ollut talkooporukkaakin mukana. Vanhaa (remonttimateriaalia yms.) on pystytty jonkin verran käyttämään hyväksi. Mökkiin on vedetty sähköt ja siellä onkin mukava leikkiä pitkälle syksyyn sateelta ja tuulelta suojassa. Pihavalot valaisevat tunnelmallisesti varsinkin lumista takapihaa. Parvella on mukava lueskella ja leikkiä, onpa siellä yövyttykin. Tarkoituksena on muuttaa mökki kesähuoneeksi sitten kun lapset kasvavat ohi leikkimökki-iästä.

Kesäisin terveisin,

Susanna, Humppila
  
 
21.7.2014
Terve!

Suuret kiitokset leikkimökin piirrustuksista! Nyt on leikkimökki valmis ja tupaantuliaiset vietetty.
Aikaa mökin tekoon meni noin yksi työviikko maalaukset mukaan lukien. Toki hommia aina joskus hidasti työkalujen katoaminen työmaalta, kun tuo apuri oli niin innokas, ettei malttanut pitää sormiaan niistä irti. Pääasia kuitenkin on, että tenavatkin viihtyvät työmaalla.
Mökistä tuli omasta mielestämme todella hieno, kun vielä käyttäjätkin ovat tyytyväisiä, niin aina vaan paranee. Kattoon pantiin pelti ja ikkunalaseiksi 4mm uv-suojattu polykarbonaatti, ihan vaan turvallisuus syistä, kun ei säry niin helposti. Yläkerran teko jätetään ensi kesään. Varaus kierreportaille jätettiin oikeaan takanurkkaan. Hintaa koko komeudelle tuli 1070,56€ sisältäen ihan kaikki tarvikkeet, eipä olisi kaupasta kummoista sillä rahalla saanut.

Piirrustuksia hieman soveltaen tällainen siitä tuli, liitteenä vielä muutama kuva.

Ystävällisin terveisin
Matti
  
 
26.8.2014
Hei!
 
Kiitokset leikkimökin ohjeista! Käytin niitä suuntaa-antavina ohjeina mökin koon suunnitteluvaiheessa, mutta mökin rakentaja taisi mökin rakentaa ilman ohjeita oman osaamisensa pohjalta soveltaen. Mökin rakensi netti-ilmoituksen kautta löytynyt innokas nikkaroija / puuseppäaikuisopiskelija kilometrin päästä kotitalostamme. Itse hoidimme ainoastaan maalaamisen. Mökkiä on jonkun verran pienennetty ja sisämitat ovat noin 160 cm x 200 cm. Mökin kustannukset kaiken kaikkiaan olivat noin 850 euroa sisältäen nosturikuljetuksen ja maalit. Sisustustyöt ovat vielä osittain kesken, mutta mökin omistajat ovat tyytyväisiä jo tässä vaiheessa uuteen leikkipaikkaansa!
 
terveisin Sari (etelä-Pohjanmaa, Alajärvi)
 
  
 
 
Eerikan Mökki Muurame 3.9.2014
 
Moi,
 
Alkaa viimein olla meidänkin mökki julkaistavassa kunnossa. Piirustuksiin verrattuna pituutta lyhensin 10%, mutta muuten pidin mittasuhteet likimain piirustusten mukaisena. 
 
Rakentamiseen kului aikaa noin 1½ kuukautta, ottaen huomioon, että työ ei ollut kokopäivätyötä. Mutta ei se myöskään ihan ”yhdessä illassa” olisi valmistunut ahkeraltakaan tekijältä. 
 
Ikkunat tein pleksistä, koska omatoiminen työstäminen on siinä hieman lasia helpompaa. Ulko-oveen otin mallia ja mittasuhteita talon ulko-ovesta ja tein sen kolmesta päällekkäin ruuvatusta vanerista, jotta sain myös lukkopesän upotettua tuohon oveen. ”Terassin puolelle” tein rännit keskeltä halkaistusta keskuspölynimurin putkesta (idean tähän löysin jostain ikivanhasta nettikeskustelusta). 
 
Kaiken kaikkiaan projekti on ollut varsin rattoisa ja kuitenkin riittävän pieni, että joka päivä näki jonkinasteista edistystä. 
 
Ensi (tai seuraavan) kesän projekti on sitten rakentaa tuonne parvi. 
 
Kiitos vielä kerran piirustuksista, niistä oli korvaamaton apu. 
 
-Mika 
  
 
Isokyrö 27.9.2014
 
Tervehdys!
 
Tässä olisi pari kuvaa valmistuneesta leikkimökistä. Suurinpiirtein koko kesä sitä rakenneltiin aina kun ehti.Varsin mukava projekti kuitenkin oli. Leikkimökistä tehtiin saman näköinen kuin meidän talo(väri,kaiteet,vuorilaudat ja pilarienverhoukset). Lähettämistäsi kuvista oli suuri apu. Pienensin kuitenkin mökkiä sen verran että otin 10% kaikista mitoista pois. Hintaa mökille tuli n. 800?. Ikkunat ja ovi on tehty kokonaan olemassa olleista värkeistä ja maalit oli valmiina. Muuten kaikki muu ostettiin. Sisältä mökki on maalattu valkoiseksi mutta tarkoituksena on tehdä vielä parvi ylös ja sinne portaat. Projekti siis vielä jatkuu....
 
Terv. Jari
Isokyrö
 2015 Saatuja kuvia
 
 
 
Pyhäsalmi 1.5.2015
 
Moi
 
Tämmöinen mökki lapsilleni rakennettiin kesällä 2014. Ja pääsee nyt tulevana kesänä kovasti leikkikäyttöön :)
 
Ihana Erkki-setä lupautui rakentamaan tämän mökin meille. Ei mennyt montaa iltaa kun oli maalamista vaille valmis ja siinä menikin minulla aikaa kun iltasin sain maalattua lasten nukkuessa :)
Mutta ihana on mökkimme!
 
T.Kirsi V.
Pyhäsalmi
  
Villa Vekara 30.5.2015

Terve!

Kiitokset leikkimökin piirrustuksista. Villa Vekara valmistui kesällä 2014. Mökki on ollut sekä lasten, että aikuisten mieleen. Siellä on leikitty jo kovasti, mutta tänä kesänä käyttö varmaan lisääntyy, kun nukkumaparvi ja sisustus valmistuu.

T: Petri
 
 
 
26.6.2015
 

Hei!

Vuonna 2011 pyysin ohjeet leikkimökkiin, vihdoin viime kesän lopussa (2014) saatiin homma alulle. Teimme mökin hieman pienempänä kuin ohjeissa ja tässä lopputulos.

Suuret kiitokset piirustuksista! :)

T. Elina (Pohjois-Savo)
 

 

 

 

10.8.2015

Moi,

Kiitokset parisen vuotta sitten saamistani leikkimökkiohjeista. Viime kesä tuli ja meni, mutta tänä vuonna kesäloman koittaessa isi ja pappa alkoivat tehdä leikkimökkiä.

Ohjeen mökki olisi ollut liian suuri pienelle takapihalle, joten pienensimme mittoja noin 25% ja kattokaltevuuden muutimme 30°.

Ikkunoita sijoitimme vain kahdelle sivulle, mutta toiselle päätysivulle teimme varauksen vastaavanlaiselle ikkunalle. Ikkunalasit ovat turvallista laminoitua lasia.

Aikaa mökin rakentamiseen meni kahdelta mieheltä noin 5 työpäivää.

Mökin "asukkaat" ovat onnellisia uudesta leikkipaikastaan.

Aukusti, Ylöjärvi

 
 

 

 

 

19.8.2015

Keväällä -14 laitoit ohjeet leikkimökkiin. Muut projektit menivät kuitenkin edelle ja juhannuksen -15 aikoihin tein tallissa seinät ja kattotuolit jotka sitten koottiin aiemmin tehdyn lattian päälle. Katoksi tuli päärakennusta mukaillen lukkopontti peltikatto (talossa konesauma). Ikkunat on turvalasia. Lattiaan tuli kelonharmaa laminaatti, ulkovuoripanelit ja rungot maalattiin sisäpuolelta valkeiksi. Terassia laajennettiin käytännöllisemmäksi ja nukenrattaita varten tehtiin luiska. Oven rungon tein 48x98 mitalistetusta ja päälle tuli vaneri. Ovi pysyy kiinni ja auki kaappimagneeteilla. Pariviikkoa kesälomasta kului tuon tekemiseen. Rahaa paloi n.1500-1700€. Kuvia saa julkaista.

Marko T

Oulu

 
 

 

 

 

 Kaislan maja 9.9.2015

Hei!

Tässä pari kuvaa mökistä jonka piirustukset tilasin sinulta.
Niin kuin sivullasi on, että saa mallintaa mökkiä kuvista,
niin tässäkin mökissä on jotain uutta ja jotain lainattua ja jopa melkein sinistä.

Rakennuspaikka oli Laitila, josta se siirrettiin Raumalle Kaislan majaksi.

Terv. Pasi
 

 

 

 

 22.9.2015

Moi,

Liitteenä kuvat ohjeiden mukaisesta mökistä. Tehokasta työaikaa meni ehkä n. kolmisen viikkoa. Rahaa rautakauppatarvikkeisiin paloi melko tarkkaan 2700 € (excel-kirjanpitoa pidetty). Ikkunat ja oven tein itse. Lasit leikkasin vanhoista ikkunoista. Parvi on vielä tulossa ensi kesänä. Mökki on sähköistetty mutta ei eristetty. Mielestäni olisi voinut tehdä hiukan suuremmankin samaan vaivaan.

Jukka S 
 

 

15.10.2015

Moro,

En tiedä vieläkö näitä kuvia keräilit, mutta siinä nyt todisteita, että et sinä näitä turhaan oo lähetellyt. Smile

Kovassa käytössä on ollut vaikka vielä vähän viimeistelyjä on tekemättä, ikkunaristikot yms, ens kesälle jätin suosiolla parven tekemisen ja pikkuikkunat yläkertaan.

Pohjan, elementit ja kattoristikot naputtelin vielä lumen ollessa maassa.
Pystytys, kun piha oli kuivanut ja kesälomaa käytin "viimeistelyyn".

Ei kokonaisuudessaan mikään pikkuhomma, elementtien teko ylivoimaisesti helpoin. :)
Pystytyksen jälkeinen "nysväily" otti eniten aikaa. Hatusta heitettynä voisin arvioida, että koko projektiin meni ~100h.
Toki pienten lasten isänä, töitä tehtiin tunti siellä, tunti täällä, paljon nopeamminkin tuon tekesi jos saisi "täysiä" päiviä tehdä ja toki toisen tekisi jo nopeammin, tälläinen ei-kirvesmies, jolla ei sen kummempaa rakentajataustaa, kun ei joka välissä tarvisi arpoa miten tämä kannattaisi tehdä. Toki ohjeet auttoi monessa, mutta kun tuli myös sävellettyä. :)

Jonkun verran oli taloprojektista jäänyt ylimääräista ja jonkun verran hankittiin, tarkkaa laskelmaa en pitänyt, mutta ~700-800€ meni kokonaisuudessaan värkkeihin.

Kyllähän tuohon aikaa vierähti, mutta oli se sen arvoista, kun leikit pyörähti käyntiin siinä vaiheessa, kun pelkät seinät oli pystyssä. :)

Kiitos kuvista,
-Tommi
 2016 saadut kuvatHilpin leikkimökki 22.6.2016

Hei! 

Sain sinulta ohjeen Hilpin leikkimökkiin vuonna 2008, kiitos siitä. Aikaa on vierähtänyt tovi, mutta nyt mökki on tässä kunnossa. 

Lähetän sinulle vielä kuvan valmiista leikkimökistä :) 

Jonna

  
 2.8.2016

Hei!
Suurkiitos keväällä saamistamme leikkimökin piirustuksista; oli ihana saada niiden avulla rakennetuksi oikein unelmien mökki! Töitä riitti sekä vaarille, mummolle että leikkimökin haltijan äidille, ihan urakaksi asti. Mökki sijoitettiin tontille, jossa on ennestään monta rakennusta, joten rakennuksen piti sopia sekä tyyliltään että väritykseltään entisten joukkoon - mielestämme onnistui hyvin. Vielä on tehtävää, mutta leikki käy jo sutjakkaasti kolmivuotiaalta kaupan- ja baarinpitäjältä!

Hyvää loppukesää Sinulle - ilman piirustuksia emme olisi millään saaneet tehtyä näin kivaa mökkiä! Eläkeläisten alkukesä meni humauksessa... Laitan liitteeksi kuvia, sillä niistä saamistamme valmiiden mökkien kuvista oli hurjan paljon apua. Voit laittaa kuvagalleriaan, mikäli näet aiheelliseksi.

Terveisin Tuija ja Artto

 

 TÄSSÄ linkki rakennusohjeisiin.
2017 saadut kuvat


9.5.2017

Hei!

Tilasin viime keväänä sinulta leikkimökin rakennusohjeet ja leikkimökki valmistui viime syksynä 2016. Tämä on siis Sofian ja Niklaksen leikkimökki Ilmajoella. Kovasti ovat lapset tykänneet sielä leikkiä.

Kiitos vielä tuhannesti ohjeesta ja hyvää kesää.

Terveisin
Timo

 


2019 saadut kuvat

 
 
24.6.2019

Moi.

Nyt leikkimökki on valmis. Tuli aika paljon pienempi. Esim pohja terassin kanssa on 215×215 ja harjakorkeus n 205 cm. Paljon inspiratio ja ideoita sain piirrostuksesta.

Liiteenä muutama kuva

Kiitos paljon

/Tobias
 

4.9.2019

Terve Jussi! 

Tässä muutama kuva minun versiosta leikkimökistä, joka ihan harrastuspohjalta rakennetuksi mökiksi onnistui kyllä hyvin. Päärakennus määräsi mökin ulkomuodon. 

Suurin osa kattotiilistä on kierrätystavaraa, kuin myös osa puutavarasta. Ikkunat on pleksiä ja ikkunaristikot muovilistaa. Ovi on tehty laudasta "omasta päästä" Smile 

Tein elementit keväällä tallissa valmiiksi ja pystytin ne kesän tultua. Työtunteja meni jotain ehkä 150-200 ja euroja vastaavasti 1500-2000. 

YT,

Tatu
   
 
Muokattu viimeksi: 4.9.2019 15:09

Alavalikko

« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »
Page
Menu
News

Linkkejä: 

CMSimple - Suomi


 

 

Yhteystietoja:

Matku Kuus Oy
Forssa
www.matkukuus.fi


Leikkimökin rakennusohjeet:
www.matkukuus.com/tilauslomake 

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu