Matku Kuus Oy

Page
Menu
News
Olet täällä:   Etusivu > Leikkimökeistä > Vanhatjutut

Vanhatjutut

 

5.5.2014

(Tämäkin alapuolella oleva "innokas" tekijä on laittanut "luudan oventaakse" merkiksi, että leikkimökit tuli tehtyä. Hinnoittelussa pitäisi matematiikka hallita todella hyvin, se ei auta vaikka uskontonumero olisi ollut koulussa aina kymppi. Smile )

Leikkimökeille löytynyt halukas tekijä 29.3.2014 Rakennuspalvelu MKO

Toivottavasti tästä olisi apua kysymykseen, mistä tekijä leikkimökille.

Rakennuspalvelu MKO on Toholampilainen yritys. Kyseinen yritys on pyytänyt Matku Kuus Oy:ltä lupaa leikkimökkien kuvien käytöstä omassa markkinoinnissaan. Annan kyseiselle yrittäjälle luvan käyttää leikkimökkien kuvia markkinoinnissa vuoden 2014 loppuun asti. Kyseinen yritys/yrittäjä EI maksa minkäänlaista korvausta Matku Kuus Oy:lle kuvien käytöstä.

Olen tarkistanut Rakennuspalvelu MKO:n luottotiedot 28.03.2014 maksuhäiriömerkintöjä yrityksellä ei ole. Olen kaivanut myös netistä tietoa yrityksestä, mitään kielteistä en yrityksen toiminnasta ole löytänyt. Olen keskustellut yrittäjän kanssa kahdesti puhelimessa. Saanut käsityksen, että hän olisi ihan tosissaan asiakkaan asialla. Olen kiinnostunut palautteesta ja toivoisin kuulevani vain hyvää sellaista. Muistattehan ilmoittaa myös negatiivisen, jota toivottavasti ei tule.

Olen itse toiminut 25 vuotta yrittäjänä, kohdannut monenlaisia asiakkaita sekä yrittäjiä. Yrittäjän on vaikea uskoa asiakkaan maksukykyyn tilaustyötä aloittaessaan, mutta myös asiakkaan usko yrittäjään on todella koetuksella. Yrittäjän pitäisi saada asiakkaan luottamus, mutta millä? Pyytämällä työn aloitusmaksua etukäteen. Taas asiakkaan kulmasta katsottuna, miten monet aloitusrahat on haihtuneet kuin tukeva pieru saharaan. Liian usein myös yrittäjälle on jäänyt tilaustyönä teetetty leikkimökki verstaansa pihalle odottamaan maksukyvytöntä asiakasta, joka on haihtunut pierun tavoin saharan hiekka-aavikolle.

Kuvista ja niiden käytöstä.

Kiitos! teille tarkoille henkilöille jotka otitte yhteyttä ja ihmettelitte samojen kuvien löytymistä Rakennuspalvelu MKO:n sivulta. Soitin yrittäjälle, yrittäjä oli etsinyt kuvia Googlen kuvahausta. Yrittäjää ei ollut kukaan valistanut kuvien käyttötavasta, nyt hänellä on sivuillaan mainittu kuvan alkuperä. Kuvan tekijänoikeus säilyy lähes aina kuitenkin kuvan ottajalla, käytölle voi antaa luvan. Matku Kuus Oy:n kuvia voi käyttää ihan vapaasti yksityiskäytössä kuten sähköposteissa ym., kaupallisessa käytössä on pyydettävä lupa. Leikkimökki/ piharakennukset aiheisilla sivuilla kuvia voi käyttää vapaasti, jos käyttö ei ole kaupallista, mutta mainitkaa alkuperä.

T-jussi
Matku Kuus Oy

 

Tuija kertoo leikkimökin rakentamisesta.
8.3.2014

Leikkimökin rakentamisessa on omat haasteensa. Tuija kuuluu siihen harvaan joukkoon jolla on halu jakaa tietoa ja kokemuksia leikkimökin rakentamisesta. Juttu on mielenkiintoisesti kirjoitettua, kannattaa lukea. Kiitos Tuijalle ja kaikille niille jotka ovat jakaneet leikkimökin kuvat muiden nähtäväksi. TÄSTÄ pääset Tuijan kirjoittamaan rakennus juttuun.

Lähes kaikki ohjeiden tilaajat mainitsevat miten ihania leikkimökkejä perheet on rakentaneet. Ohjeita on tilattu jo nyt todella paljon, ehkä vähäluminen Etelä-Suomi vaikuttaa asiaan.

T-jussi

 HUOMAA !
23.3.2013 Ohjeiden lataus on korjattu.

Huomasin rakennusohjeiden latauksessa olevan ongelman. Ongelman aiheutti palvelimen PHP version päivitys. Paluuposti on tullut luultavasti kaikille perille, edelleen ohjaus ohjeiden lähtemisestä kertovalle sivulle aiheutti virheilmoitukset. Jos et saanut ohjeiden latauslinkkiä sähköpostiisi niin yritä nyt uudelleen.

Kerrotko ongelmasta, jos vielä esiintyy: juha(x)matkukuus.fi (Vaihda (x) merkin tilalle @ merkki.)

 Moikka
27.8.2012

Saan hyvin paljon vain ja ainoastaan positiivista palautetta, mikä on varsin mukavaa luettavaa. Kiitos kuuluu myös niille jotka ovat leikkimökin rakentaneet ja lähettäneet siitä kuvia. Mahdoton olisi pitää näin loistavaa sivua yllä omilla aikaansaannoksillaan, ne olisi äkkiä esitelty.
Kiitän myös itseäni siitä, että jaksoin pitää sitä yksinpuhelua yllä vuosia, ennen kuin sain sen ensimmäisen kuvan leikkimökistä, jolle ohjeen lähetin. Pidin nyt hyvin pitkän kesäloman ja palaan arkeen syyskuun alussa. Jos jonkun perheen mökin kuvat sivulta puuttuvat, niin huomauttakaa, olen parhaani mukaan koittanut seurata postia jota tulee todella paljon. Tahallaan en jätä kenenkään kuvia julkaisematta, täysin vahinko jos näin on käynyt. Aina kuvat laitettuani lähetän myös postia, voi käydä katsomassa asianmukaisen julkaisun. Vältän sukunimien näkymistä varsinkin jos harvinaisempi sukunimi. Paikkakunnan nimiä näytän, kiva seurata missä päin. Ensimmäistä ulkomaankuvaa olen alkanut myös odotella, ohjeita on tilattu ainakin Norjasta, Ruotsista ja Saksasta. Osaan vaan kovin huonosti kieliä, siksi sivuilla ei sanaakaan "latinaa" Wink

Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten ihmisten usko omaan kykyyn tehdä leikkimökki, lisääntyy, nähdessään kuvia toisten, ihan tavallisten ihmisten aikaansaannoksista.

T-jussi

 

Vuosi taas mennyt, mutta kiinnostus leikkimökkeihin yhä kasvaa
24.3.2012

Leikkimökkien ohjeita tilaillaan ahkerasti, oikeastaan läpi talven on ohjetilauksia tippunut tasaiseen tahtiin. Muutamia kuviakin olen saanut tehdyistä mökeistä lisää. Lähettämistänne kuvista olen jokaisesta mökistä laittanut ainakin yhden kuvan nettiin, lukuun ottamatta kahta jotka olivat ottaneet kännykällä todella huonot kuvat. Pyysin uusia kuvia mieluummin kameralla otettuja, mutta en ole saanut. Aika monissa ohjepyynnöissä kirjoitetaan, jos ohjeita vielä saatavana. Ohjelinkki tulee automaattisesti, mikäli kirjoittamasi sähköpostiosoite on oikein kirjoitettu. Olen saanut nyt muutaman postin, jossa valitettu kun et ole ohjetta lähettänyt. Koittakaa nyt hyvät herrat, rouvat, neidit ym.. kirjoittaa edes s-postiosoite oikein, vaikka muuten tuntuu olevan hyvin vaikeaa tuo asiallinen kirjoittaminen.
Tietysti ymmärrän sen, miten vaikeaa on käsittää, jos joku jakaa ilmaiseksi jotain. Pakko olla jostain huijauksesta kysymys, jolla tavoitellaan omaa etua, mutta niin ei nyt vaan ole. Kannattaa ajatella asia niin, ettei kaikilla ihmisellä tarvitse olla aina ensimmäisenä oman edun tavoittelu, vaikka itse kuuluisitkin niiden laajaan joukkoon.
Tässä vielä kun paasaamisen alkuun pääsin, voisin osalle ohjeiden tilaajista teroittaa. Älkää tilatko ohjetta. Jos ei muuta kirjoitettavaa ole kun moneen kertaan hokea: "onko varmasti ohjeet ilmaiset" ja "tilaan vaan jos on varmasti ilmaiset". Kuvitteleeko joku myös saavansa rakennustarvikkeet mökkiin ilmaiseksi? Tulee vaan mieleen kun pelätään, että joutuu maksamaan postimerkin hinnan. Nukkukaa vaan ihan rauhassa ilman painajaisunia, ei tarvitse maksaa postimerkin hintaa (0.65 eur) sillä ohjelinkki tulee sähköpostiin täysin ILMAISEKSI..
 

Esimerkki vielä ihmisen ahneudesta

Tuossa taannoin eräs "herrasmies" kertoi miten hän tarvitsee tasan 8 kpl trukkilavoja polttopuille. Kuullessaan ettei lavat maksa mitään tarve kasvoi välittömästi 20 kappaleeseen. Miksi näin? jos tarve 8 kpl.

Yleisesti ottaen valtaosa tilaajista on aivan loistavia ja ajattelevia ihmisiä. Mielestäni on ihan kiva lukea viestejä, joissa muutamalla sanalla kerrotaan jotain, ei elämä tarvitse olla naama rutussa päivästä seuraavaan siirtymistä. Jokainen täältä liinaan kääritään ennemmin tai myöhemmin. Nautitaan, eikä koko ajan eletä tyyliin "mulle tänne äkkiä kaikki" kiire kiire, olisi vähän kiire, ollut niin kiire en ole ehtinyt ja jne..


Ahneen pahin vihollinen on huijari. Huijari saa ahneen ansaan helposti, lupaamalla kalliin esineen pilkkahintaan, ehtona maksu etukäteen. Ahne maksaa etukäteen, hyötyäkseen taas toisen kustannuksella mahdollisimman paljon. Onneksi ahne joutuu palaan toisinaan todellisuuteen, tullessaan huijatuksi. Juna kulkee taas...Smile

T-jussi

 

Usein kaivattu leikkimökin tekijä antoi vinkin itsestään. 20.3.2011
(Taisi tämäkin tekijä kyllästyä ennen kun ehti edes kunnolla aloittaa.)

Leikkimökkien valmistajia on usein minulta kyselty, tässä voisi olla hyvä vaihtoehto perinteiselle leikkimökille. Hinta on mielestäni hiukan alakantissa, koska toimitus sisältää kattohuovat asennettuna. Useimmiten hintoihin ei sisälly kattohuopia, eikä niiden asennusta. Valmistajan sivulla on mainittu aineet ja niiden vahvuudet jotka ovat varsin kelvollisia hyvän leikkimökin rakentamiseen. Itse en alkaisi perinteistä leikkimökkiä rakentamaan lainkaan, jos toinen rakentaa sen puolestani järki hintaa. Minä en henkilökohtaisesti tunne kyseistä valmistajaa, olen ainoastaan vaihtanut pari postia hänen kansaan. Tietoni perustuu vain siihen mitä olen hänen sivuiltaan lukenut www.leikkimökki.com

Minulle voi ja olisi jopa suotavaa tiedottaa kyseisestä valmistajasta niin positiivisia uutisia kuin myös niitä negatiivisiä joita toivottavasti ei tule. Positiiviset voin julkaista täällä ja negatiivisetkin kyllä kerron kysyvälle, mutta en tietenkään voi niitä julkaista yleisesti, tai voin mutta se ei ole tarkoitus. Tarkoitus on löytää kunnollinen leikkimökin tekijä, jonka sanaan ja toimituksiin voi myös luottaa.

Yllytän teitä nyt vielä sen verran, jos joku pyytää tarjousta ihan keneltä tahansa valmistajalta mummonmökki tyylisen leikkimökin rakentamisesta, niin olen myös pelkkänä korvana hinnan suhteen. Ohjeet voi tilata veloituksetta tämän sivun alaosasta löytyvällä lomakkeella. Minun ei ole reilua pyytää tarjouksia eri valmistajilta, enkä sitä myöskään tee.

T-jussi

 

Joo, vuodet ne vaan vierii
27.2.2011

Kevät ja kesä taas tulee halusi tai ei. Itse odotan kesää ja tulevaa polkupyöräretkeeni numero 2. Leikkimökin rakentajat alkavat taas heräillä talviunistaan, onhan aurinko paistanut jo parina päivänä sen verran.Smile

"Ihan oikeesti" Olisiko mahdollista, että tutustutte niihin rakennusohjeisiin ennen kun alatte sähköpostilla kysellä yhtään mitään. Ohjeista löytyy varmasti kaikki tarvittavat mitat ym.. Ohjeiden auttamana on mökkejä rakennettu kymmeniä ellei satoja. Jos ei vaivaudu edes vilkaisemaan ohjeita, niin miksi tilaa ohjeet? Voin kertoa ihan rehellisesti, ettei kannata alkaa rakentamaan itse leikkimökkiä, ellei keskittymiskyky riitä edes siihen, että malttaisi ohjeesta katsoa mökin pohjan mitat, vaan lähetetään minulle sähköpostia ja kysytään pohjan kokoa. Tuhoutuu vaan hyvät rakennusaineet tuolla tyylillä. Olen satoihin kysymyksiin vastannut, vastaan myös jatkossa. Perehtykää rauhassa ohjeisiin. Laskukone, kynä ja paperia helpottaa työtänne. Kysykää vasta oman perehtymisenne jälkeen jos ei jokin asia selviä. Älkää edes kuvitelko, että leikkimökki syntyy pussikaljaa naapurin "Leksan" kanssa juodessa.. ei synny. Sitä on liian moni koittanut ja pimeä syksy päässyt "yllättämään". Huonolla tuurilla lapset pääsevät ripille ennen kun leikkimökissä vietetään harjakaisia, pitää sitten vaan todeta ettei ole ehtinyt tehdä niin kuin suomalainen perheen pää usein toteaa, vaikka on aikaa riittänyt varsin hyvin hankkia kunnon "kanuuna" viikonlopusta toiseen.

Huomaa taas tässäkin hyvin miten kauniimman sukupuolen edustajat eivät pidä leikkimökin tekoa pikku juttuna, heidän kysymykset on erittäin hyviä ollut. Kysymystä laatiessa on jo mietitty asiaa, eikä vaan heitetty kysymystä joka lukee suurin piirtein rakennus- ohjeen otsikossa.

Naiset ovat muutenkin olleet hyvin aktiivisia leikkimökki asioissa. Olisi kiva saada jokin tosi kertomus siitä, kun meidän isä rakensi leikkimökin tai alkoi rakentamaan. Tarkoitan siitä epäonnistuneesta versiosta, joka ei koskaan tullut valmiiksi. Niitä kertomuksia varmasti riittää, voisin julkaista tällä sivulla nimettömänä pari keromusta. Luonnollisesti pitää antaa julkaisulupa. Voi myös kirjoittaa kertomuksensa niin ettei anna suoraan julkaisuun lupaa.

Pieni painostus pitää äijänköriläät liikkeessä, tiedän asian omasta kokemuksestani kun alkaa olla jo viimeinen väri hiuksissa. Smile

T-jussi

 


Kustannuksista
21.10.10

Koitin tuossa keväällä muutamalle hintojen kyselijälle vähän vihjailla, kun saat aineiden hinnat selvitettyä rautakaupasta, niin lähettäisit myös minulle saadut hinnat. Olisin laittanut vähän aineiden keskihintaa näkyviin, ettei ketään vaan maksa ihan ryöstöhintoja aineista. Homma taisi haista kuitenkin vähän työlle, josta saattaisi joku toinenkin hyötyä. Asiaa päättelin vaan siitä, etten saanut ensimmäistäkään postia jossa olisi hinnat eroteltuna. Kuvissa joita olen saanut, on kuvanlähettäjä muutamissa kuvissa kertonut hiukan kokonaiskustannuksista. Antaa sekin hiukan suuntaa kustannuksista, kannattaako edes harkita itse rakentamista.

 Kesä meni, uutta odotellaan
16.10.10

Ohjeiden kysyntä on ollut hyvin vilkasta, olen lähettänyt linkin ihan manuaalisesti. Pakko vähän automatisoida lähetystä. Lomakkeella voi nyt ohjeen tilata, täytät vaan kysytyt tiedot ja lähetät lomakkeen. Saat välittömästi paluupostina linkin josta ohjeet voit ladata. Vastaan yhä niihin pyyntöihin itse, joissa mukana jotain kysyttävää. Ohjelinkki tulee heti, mutta vastaukseni tulee viiveellä. Jokainen pyyntö tulee postiini kuten ennen, mutta vastaan vain jos jokin kysymys.

 

Moikka vaan kaikille
18.4.10

Olen lähetellyt taas viimeisen vuoden aikana linkkiä sadoille ohjeiden pyytäjille. Voisin laittaa tänne myös teidän itse tehdyn mökin kuvia, jos niitä vaan saisin. Sain yhdestä mökistä kuvat talven aikana, heti kun olen saanut edes kolmesta mökistä kuvia niin laitan tänne. Eli ne jotka haluavat itse tehdyn tai teettämänsä leikkimökin kuvan tänne esille, niin lähettäkää vaan kuvia. Laitan kuvan sekä paikkakunnan. Tarkempia tietoja en anna mökkien sijainneista vaikka tietäisinkin, harva kuitenkaan haluaa pihalleen mitään leikkimökin ihmettelijää.

 

 

Leikkimökkien tekijät
18.4.10

Usein kysytään tiedänkö ketään leikkimökin tekijää, en tiedä. Minulle on yksi lähettänyt tietonsa Joensuusta, jonka yhteystiedot on samassa postissa jossa linkki ohjeiden lataamiseen. Eli jos on sellaisia, asiallisia leikkimökin tekijöitä, joilla ei ole rikastuminen ensimmäisenä ajatuksena, niin yhteystietoja vaan tänne. Voin laittaa niitä tähän sivulle tai postiin jonka ohjeiden pyytäjille lähetän. Tarkastan hiukan taustaa ja tietojen julkaisu ei ole ollenkaan itsestään selvyys. Huijarit älkää suotta lähettäkö tietojanne, tämä ei ole teille tarkoitettua, eikä huijaamiseen muutenkaan sopiva toimiala.

 

 18.4.2010

Sitten vielä usein kysytään, että mitä tulee maksamaan materiaalit kyseiseen leikkimökkiin. Minä en tiedä, on vastaus.

Voisiko joku, joka itselleen kyselee hinnat rautakaupasta, niin lähettää myös minulle laskelman mitä aineet tulevat maksamaan nykypäivänä kyseiseen mummonmökkityyliseen leikkimökkiin, tehdessä tuon ohjeen mukaisista aineista. Saataisiin jonkinlainen käsitys kustannuksista, voisin laittaa hinnat ohjeen mukaan suuntaa antamaan. Vaikka nyt taas joku ajattelee mikset itse voi kysellä, niin tehdään yhdessä. Minulla on jo hommaa kun vastailen teidän kysymyksiinne, sekä lähettelen postia. Onneksi olette käsittäneet asian erittäin hyvin, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, ettei ole mahdollista puhelimessa jutella teidän kanssanne. Nekin muutamat soittajat ovat hyvin ymmärtäneet asian ja siirtyneet sähköpostiin hoitamaan homman loppuun.

 

TÄSSÄ linkki 2000 luvun "alkutaisteluun". Meinasin menettää ihan hermoni kyselijöihin.

 

« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »
Page
Menu
News

Linkkejä: 

CMSimple - Suomi


 

 

Yhteystietoja:

Matku Kuus Oy
Forssa
www.matkukuus.fi


Leikkimökin rakennusohjeet:
www.matkukuus.com/tilauslomake 

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu